Aşk bombardımanı

Öncelikle yoğun bir ‘love bombing’ ile baştan çıkarırlar. Partnerini bağımlı yaptıktan sonra istila etme ve yıkıma başlar.

Çok sık yalan söylerler. Yalanlarından sadece birini kanıtladığınızda ise manipülatif tepki göstererek, partnerini suçlu hissettirmeye çalışırlar.

Narsisttirler. Narsist olması güçlü yanları olduğu için değil, aksine bilindiği üzere narsistlik aşağılık kompleksinin verdiği duyguları baskılayıp, grandiyöz sanrılarla kendini gösterir.

Her zaman kendi çıkarı ön plandadır. Kendine zarar verme ihtimali olan durumdan kaçar, zor anlarda sizi yalnız bırakırlar. başkalarına zarar vermekten ise kaçınmazlar.Yaptıkları kötülükleri ise yardım kampanyaları gibi şeylerle ‘sahte imaj’ sunarak gizlemeye çalışırlar.

Bu kişilere kendinizi özellikle duygularınızı anlatıp iletişim kuramazsınız. Mekaniktirler. Faka basmamak için cümlelerini seçerek konuşurlar.

Bu kişileri tanımak için geçmiş deneyimlerinden de faydalanabilirsiniz. Eğer eski sevgilisinin mailine gizlice girdiyse sizinkine de girebilir yada daha önce başkalarıyla kavgasını övünerek anlatıyorsa size de şiddet uygulayabilirler.

Bu kişiler kısa vadede mutluluk verse de uzun vadede ilişki doyumu sağlayamadıkları gibi ruh sağlığınızı ve huzurunuzu bozacaklarından bu kişilerle bağınızı kopardığınız için kötü hissetmeyin. Bu manipülatif kişiler mutlu etmedikleri gibi kendileri de hiçbir zaman kalıcı mutluluğu bulamazlar.

15 Ağustos 2023

Benzer etiketli blog sayfalarını bulun

toksik-iliski

Bloğa geri dön